top of page

SPECIALISATIE

KINESITHERAPIE

Kinesitherapie betekent letterlijk therapie door bewegen. Aan de hand van manuele technieken, oefentherapie en houdingscorrectie wordt het lichaam geholpen om terug pijnvrij te kunnen bewegen.

OSTEOPATHIE

Osteopathie is een manuele behandelingswijze waarin het lichaam als één geheel wordt beschouwd met als doestelling het evenwicht in het menselijk lichaam te herstellen. Dit evenwicht wordt gehandhaafd door drie pijlers: de pariëtale (steun- en bewegingsapparaat), de viscerale (ingewanden) en de craniosacrale (schedel en hersenzenuwen) pijler. De rol van de osteopaat bestaat erin om via deze pijlers de oorzaak van de klachten op te sporen en te behandelen. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam zo optimaal mogelijk gestimuleerd. 

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij een zeer dunne naald in huid en spier wordt ingebracht. Deze techniek is uiterst effectief voor de behandeling van myofasciale pijnsydromen en triggerpoints. Een triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid en pijnklachten veroorzaken. Dry needling is gebaseerd op westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. ”Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. 

bottom of page